Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

Simone de Beauvoir Publicatiedatum: december 2018 paperback
  • Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid_0
  • Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid_1
  Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

  Verkoop je Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid in een paar klikken
  op fnac.be

  1. Je zet het artikel in de verkoop
  2. Een klant koopt je artikel
  3. Je verstuurd je artikel
  4. Je wordt betaald
  • Samenvatting
  • Product details
  • Garantie
  • Inbegrepen accessoires
  • Verschijningsdatum december 2018
   Uitgeverij
   Indeling 15cm x 22cm

   Alle Karakteristieken bekijken

  • "Simone de Beauvoir [1908-1986] wordt beschouwd als de hoofdschrijver, filosoof en feministe van de moderne tijd.Het mooie 'pleidooi voor een moraliteit van ambiguïteit', een gepassioneerd vertoog over de ethiek van het existentialisme, wordt gerekend tot haar belangrijkste werken en heeft grote invloed op de manier waarop tegenwoordig wordt nagedacht over begrippen als 'vrijheid', 'zichzelf' en 'menselijke autonomie'.Beauvoir werd geboren in Parijs als de dochter van ouders die in alle opzichten tot de Franse bourgeoisie... Het vervolg lezen

  • 19 €50
   17 €55

   Online beschikbaar

   Gratis levering

   In de winkel

   Gratis afhaling

   Bekijk de voorraad in de winkel

   Bekijk alle opties en leveringstermijnen
  • Tevreden
   of geld terug
  • Fnac Klantenservice
  • Gratis retour
   in de winkel
  • Betaling

  1 speciale aanbieding Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

  • Ledenprijs + Fnac-kaart promo
  100 Uitzonderlijke vrouwen : een selectie die zin geeft om te lezen!
  >> bekijk de gehele selectie hier

  Voeg de Fnac-kaart toe aan je mandje en geniet meteen van 10% korting op de boeken uit de "100 uitzonderlijke vrouwen"-selectie!
  Profiteer ook van de Fnac-kaart aanbieding: bij aankoop van 2 boeken uit de selectie de Fnac-kaart aan 1 cent! Klik hier om de Fnac-kaart toe te voegen aan je winkelmandje.

  Aanbieding geldig tot en met 30 juni, zolang de voorraad strekt en enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Fnac.be.

  Bericht van Fnac Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

  "Simone de Beauvoir [1908-1986] wordt beschouwd als de hoofdschrijver, filosoof en feministe van de moderne tijd.Het mooie 'pleidooi voor een moraliteit van ambiguïteit', een gepassioneerd vertoog over de ethiek van het existentialisme, wordt gerekend tot haar belangrijkste werken en heeft grote invloed op de manier waarop tegenwoordig wordt nagedacht over begrippen als 'vrijheid', 'zichzelf' en 'menselijke autonomie'. Beauvoir werd geboren in Parijs als de dochter van ouders die in alle opzichten tot de Franse bourgeoisie behoorden. Tijdens haar studies aan de Sorbonne en de École Normale Supérieure vond ze haar lot als intellectueel, mede dankzij intense contacten met medestudenten zoals Maurice Merleau-Ponty, Paul Nizan en vooral Jean-Paul Sartre, die haar leven als kameraad zou beschouwen. In Parijs hebben Beauvoir zelf samen met Sartre in het intellectuele leven ingestort en vriendschap gesloten met Albert Camus, Jean Genet, Marcel Mouloudji, Raymond Queneau, Georges Bataille, Jean Cocteau, Alberto Giacometti, Boris Vian en Pablo Picasso. Tijdens een van de bijeenkomsten in Café de Flore op de Boulevard Saint-Germain, vroeg iemand haar: 'en jij, mevrouw, bent u zo'n voorbeeld van een existentialist? ' Beauvoirs beslissende antwoord kan gevonden worden in een stroom van zeer succesvolle romans en ook in haar filosofische geschriften, zoals de tweede sekse, haar beroemde werk over de positie van vrouwen, en de leeftijd, het baanbrekende boek over de laatste levensfase. Als pleidooi voor een moraliteit van zich ontvouwende dubbelzinnigheid bekent Beauvoir kort haar kijk op de wereld, op menselijke wezens in die wereld, en op de menselijke strijd met goed en kwaad, als zijn ondergang: de vrijheid. 'Hoe adembenemend de dimensies van de wereld om ons heen zijn,' schrijft ze, 'en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid is, des ondanks dat we nu en absoluut vrij zijn. '"

  Woord van de uitgever Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

  Simone de Beauvoir [1908-1986] geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd. Haar prachtige «Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid», een gepassioneerd vertoog over de ethiek van het existentialisme, wordt gerekend tot haar hoofdwerken en heeft grote invloed gehad op de wijze waarop tegenwoordig wordt gedacht over begrippen als «vrijheid», «zichzelf zijn» en «menselijke autonomie». Beauvoir werd te Parijs geboren als dochter van ouders die in alle opzichten behoorden tot de Franse bourgeoisie. Tijdens haar studie aan de Sorbonne en de École Normale Supérieure vond zij haar lotsbestemming als intellectueel, mede dankzij intense contacten met studiegenoten zoals Maurice Merleau-Ponty, Paul Nizan en bovenal Jean-Paul Sartre, die haar levenskameraad zou worden. In Parijs stortte Beauvoir zich tezamen samen met Sartre in het intellectuele leven en sloot vriendschap met onder anderen Albert Camus, Jean Genet, Marcel Mouloudji, Raymond Queneau, Georges Bataille, Jean Cocteau, Alberto Giacometti, Boris Vian en Pablo Picasso. Tijdens een van de samenkomsten in Café de Flore aan de Boulevard Saint-Germain, vroeg iemand aan haar: «En u, mevrouw, bent u nou zo’n existentialist?» Beauvoirs beslissende antwoord kan men vinden in een stroom van zeer succesvolle romans en tevens in haar filosofische geschriften, zoals De tweede sekse, haar beroemde werk over de positie van de vrouw, en De ouderdom, het baanbrekende boek over de laatste levensfase. In Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid ontvouwt Beauvoir in kort bestek haar visie op de wereld, op de mens in die wereld, en op de menselijke worsteling met goed en kwaad, alsook met zijn noodlot: de vrijheid. «Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn,» schrijft zij, «en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, des- ondanks zijn wij vrij, nu en absoluut.»

  TECHNISCHE EIGENSCHAPPENPleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

  • Auteur Simone de Beauvoir
  • Verschijningsdatum december 2018
  • Indeling 15cm x 22cm
  • Gewicht 0,3070kg
  • EAN 978-9061319306
  • ISBN 9789061319306
  • Formaat 15,00 x 22,50 x 1,80 cm
  • Nettogewicht 0,3 Kg

  ANDERE WERKEN Rond Simone de Beauvoir

  Reviews van klanten Pleidooi voor een moraal der dubbelzinnigheid

  Zie ook

   Let op Er heeft zich een probleem voorgedaan, gelieve later opnieuw te proberen.