Je hoort bij ons

M. Franke-Gricksch M. Wentink systemisch denken en handelen voor ouders, leraren en leerlingen Publicatiedatum: maart 2004 (paperback) in Nederlands
  Je hoort bij ons_0
  Je hoort bij ons_1
  Je hoort bij ons
  • Samenvatting
  • Product details
  • Garantie
  • Inbegrepen accessoires
  • Verschijningsdatum maart 2004
   Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
   Indeling 14cm x 21cm
  • Systemisch werken toegepast in het werken met kinderen, specifiek in het onderwijs.

   Met dit boek geeft Marianne Franke leraren, opvoeders en ouders houvast om systemisch denken en handelen toe te passen in de omgang met kinderen. De waarde van deze kennis voor de volwassen is dat ze niet meer overbelast raken door taken op zich te nemen die niet bij ze horen. Kinderen kunnen weer volop leven.

   De voorbeelden gaan over allerlei situaties waar kinderen mee te maken kunnen krijgen: echtscheiding, een vader die in de...
   Het vervolg lezen

  •  €20,95
    €19,90

   Online beschikbaar

   In de winkel

   Gratis afhaling

   Bekijk de voorraad in de winkel

   Bekijk alle opties en leveringstermijnen
  • Tevreden
   of geld terug
  • Fnac Klantenservice
  • Gratis retour
   in de winkel
  • Betaling

  1 speciale aanbieding Je hoort bij ons

  • Ledenprijs
  Voeg de Fnac-kaart toe aan je mandje en geniet meteen van 5% korting op al je aankopen.
  Waarom Fnac-lid worden? Ontdek alle voordelen!

  Samenvatting

  Systemisch werken toegepast in het werken met kinderen, specifiek in het onderwijs.

  Met dit boek geeft Marianne Franke leraren, opvoeders en ouders houvast om systemisch denken en handelen toe te passen in de omgang met kinderen. De waarde van deze kennis voor de volwassen is dat ze niet meer overbelast raken door taken op zich te nemen die niet bij ze horen. Kinderen kunnen weer volop leven.

  De voorbeelden gaan over allerlei situaties waar kinderen mee te maken kunnen krijgen: echtscheiding, een vader die in de gevangenis belandt, ziekte van kinderen of ouders en plaats deze in systemische context. Symptomen als structureel te laat komen of ongehoorzaamheid krijgen een nieuwe betekenis.

  In dit boeiende verslag beschrijft de auteur vanuit haar rijke ervaring als lerares en therapeut hoe systemische ideeën ingang vinden in het onderwijs. Dit maakt fundamenteel nieuw en effectief leren mogelijk en bevordert de creatieve samenwerking van leraren, leerlingen en ouders. De auteur benadert de betrokkenen niet als op zich zelf staande individuen, maar als levende onderdelen van hun familie, van verschillende groepen en contexten.

  Zij laat zien hoe mensen en hun omgeving elkaar voortdurend wederzijds beïnvloeden en doen veranderen. In deze systemische denkwijze verbindt zij het werk van Bert Hellinger, dat gaat over de kracht van de binding aan de herkomstfamilie, met verschillende andere beginselen van de systemische therapie.

  De voorbeelden zijn ontleend aan de dagelijkse onderwijspraktijk. De bezieling van de kinderen en de rijkdom aan ideeën, waarmee zij het systemisch handelen toepassen is fascinerend. Ook lezers voor wie deze benadering nieuw is, worden gegrepen door de krachtige effecten van het systemisch denken en handelen. Inspiratie voor het creëren van een nieuw pedagogisch klimaat?

  Oorspronkelijk verschenen onder de titel 'Du gehörst zu uns'.

  Vertaald uit het Duits door Margriet Wentink.

  Klantenbeoordeling Je hoort bij ons

  Wees de eerste om je mening
  te delen over dit product

  Geef je mening ✔ Je beoordeling is geregistreerd

  Gedetailleerde kenmerken

  Auteur

  M. Franke-Gricksch

  Vertaling

  M. Wentink

  Uitgeverij

  Vrije Uitgevers, De

  Verschijningsdatum

  maart 2004

  Indeling

  14cm x 21cm

  Gewicht

  0,4030kg