Gratis levering
Gratis levering Tijdelijk geen verzendkosten
Gratis afhaling in de winkel
Gratis afhaling in de winkel Eenvoudig en snel
Ontdek de Fnac-kaart
Ontdek de Fnac-kaart -5% heel het jaar door, -10% op alle strips, ..

Literaire non-fictie

21 lessen voor de 21ste eeuw

Yuval Noah Harari

In Sapiens boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; nu laat hij zijn licht schijnen over het heden. Harari beantwoordt de 21 meest urgente vragen van onze tijd over ondermeer ecologie, technologie en populisme.

Ontdek

Wanneer het water breekt

Chris De Stoop

Wanneer het water breekt is het verhaal van de diepe breuk die migratie is. Hoe komen migrant en maatschappij tot een nieuwe vorm van samenleven? Een verhaal van deze tijd, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop.

Ontdek

Tijdperk van de tovenaars

Wolfram Eilenberger

En 14-18, les tirailleurs sénégalais sont les "sauvages" censés faire peur à l'ennemi. Sauf que... jusqu'où la sauvagerie est-elle acceptable? Eilenberger ziet in de levens en de ideeën van de denkers van het decenium na de Eerste Wereldoorog de oorsprong van onze huidige wereld. Zijn terugblik op de jaren twintig is dan ook tegelijk een inspiratie en een waarschuwing – maar vooral ook een bron van groot leesplezier.

Ontdek

De vorm van vrijheid

Paul Scheffer

Al sinds Paul Scheffer op achttienjarige leeftijd voor de Berlijnse Muur stond is hij geïntrigeerd door grenzen en denkt hij na over de waarde en betekenis ervan. Voor hem bestaat er geen vrijheid zonder vorm: een open samenleving kan niet functioneren zonder een grens.

Ontdek

De Poolse Soldaat

Dolores Thijs

De Poolse soldaat is een onvergetelijk verhaal over identiteit en de invloed van afkomst en opvoeding in de Europese twintigste eeuw. Het verhaal van een kind van twee vaders, twee landen, twee culturen, twee ideologieën

Ontdek

In aanwezigheid van schopenhauer

Michel Houellebecq

Geïnspireerd door de Duitse brompotfilosoof laat Houellebecq geen moment onbenut om te laten zien hoe erbarmelijk het lot van de diersoort homo sapiens is. De romancier vindt in de denkwereld van Schopenhauer een bevestiging van zijn basisintuïtie: begeerte is lijden.

Ontdek

Kleine geschiedenis van iedereen die ooit geleefd heeft

Adam Rutherford

In onze unieke genomen dragen we allemaal de geschiedenis van onze soort – geboorte, dood, ziekte, oorlog, hongersnood, migratie en héél veel seks. Maar die verhalen zijn altijd verborgen gebleven – tot nu. Genetici zijn plotseling historici geworden.

Ontdek

Aanraders: literaire non-fictie

Nederlandse literatuur

Schrijven in de grauwzone

Ceustermans Chris

Op basis van ongepubliceerde brieven en teksten en gesprekken met familie, vrienden en collega's reconstrueerde Ceustermans de literaire en existentiële zoektocht van J.M.H. Berckmans een van de meest oorspronkelijke auteurs van de laatste decennia.

Ontdek

Verhalen uit de grauwzone

J.M.H Berckmans

Verhalen uit de Grauwzone is een unieke selectie van de meest prangende verhalen over de eenzame, angstige man in een dolgedraaide samenleving waarop hij geen vat heeft.

Ontdek

Onder een koperen hemel

Stefan Hertmans

Onder een koperen hemel is een meeslepende bundel waarin veel registers en toonhoogtes worden bespeeld. De gedichten ademen tegelijk tijdloosheid en actualiteit.

Ontdek

Nederhalfrond

Johan Herrenberg

Nederhalfrond is het eerste deel van een buitengewoon ambitieuze roman, Door het Oog van de Cycloon. De roman speelt zich af in een parallelle werkelijkheid, die een verrassend en vaak verbijsterend licht werpt op de onze..

Ontdek

Hoe mijn vader werd verwekt

Bart Meuleman

Het geheim van zijn afkomst deelt Jos Meuleman alleen met zijn jongste zoon. ‘Ik vertel je dit omdat ik denk dat het je interesseert,’ zegt hij. En dat doet het. De zoon verdiept zich in het leven van zijn grootmoeder die als meisje naar Brugge werd gestuurd om er in een gegoede familie de huishouding te doen.

Ontdek

Goede mannen

Arnon Grunberg

Goede mannen is een ontroerende en wanhopige roman over een vader die denkt dat een goede man altijd een stapje opzij doet, dat goed zijn niet veel anders is dan verlangen naar het goede. Minder goede verlangens leg je gewoon het zwijgen op. Kan zo het onheil worden voorkomen? Wat kán een mens eigenlijk voorkomen?

Ontdek

Feuilletons

Jeroen Brouwers

In 1996 startte Brouwers zijn eigen tijdschrift 'Feuilletons' waarvan 10 afleveringen verschenen: verhalen, herinneringen, dagboekaantekeningen, schrijversportretten, polemieken, brieven, essays en overpeinzingen van zowel vrolijke als grimmige aard.

Ontdek

Aanraders: Nederlandse literatuur

Vertaalde literatuur

Het doorboorde hart

Amelie Nothomb

Het doorboorde hart' is een roman over moederliefde - of juister: het gebrek er aan - en tekent dit gemis je voor altijd? Het resultaat is pijnlijk en prachtig tegelijk, zoals alleen Nothomb dat kan.

Ontdek

De katholieke school

Edoardo Albinati

Rome, jaren zeventig wordt opgeschrikt door een brute verkrachtings- en moordzaak. Enkele ex-leerlingen van een chique lyceum blijken de daders. Schrijver Edoardo Albinati zat bij hen op school.

Ontdek

Tot in de hemel

Richard Powers

Biologe Patricia doet een baanbrekende ontdekking: bomen communiceren met elkaar. Jarenlang verguisd verdwijnt ze van het wetenschappelijke toneel. Haar gedachtegoed zal echter decennia later een groep activisten inspireren.

Ontdek

De Hills

Matias Faldbakken

Het restaurant De Hills staat centraal in Faldbakkens roman, een verhaal over obers en gasten, kandelaars en garderobemedewerkers, tussenverdiepingen en voorraadkelders. Scherpe observaties en intrigerende personages.

Ontdek

De orde van de dag

Eric Vuillard

Op een winterse dag in 1933 in Berlijn ontmoeten Duitse topfabrikanten en nazi-hoogwaardigheidsbekleders elkaar in het geheim in de pluche lounges van de Rijksdag. Het doel: financiële ondersteuning voor de opmars van de NSDAP en haar vreeswekkende leider.

Ontdek

Dochter van De Medici

Matteo Strukul

Het langverwachte derde deel in de De Medici-trilogie: Moord, verraad en politieke spelletjes, de familie de Medici schrikt nergens voor terug in haar klim naar Florentijnse heerschappij.

Ontdek

Lege harten

Juli Zeh

Britta runt een kliniek voor mensen met suïcidale neigingen, maar de werkelijkheid ligt toch anders. Ze koppelt mensen die vastbesloten zijn hun leven te beëindigen aan terroristische organisaties. Een provocerende roman over een generatie die niet langer gelooft in de samenleving.

Ontdek

Meneer Kato speelt familie

Milena Michiko Flasar

Milena Michiko Flašar slaagt erin om met compassie en warmte over een heel gewoon maar uniek leven te vertellen. Ze schrijft over iemand die op het laatste moment begrijpt, dat geluk of een geslaagd leven geen toeval of lot is, maar hard werken.

Ontdek

De Vulkaan

Klaus Mann

De vulkaan is een van de belangrijkste exilromans ooit geschreven. Mann vluchtte voor de nazi’s naar Amsterdam, waar hij onderdak vond bij de exiluitgeverij Querido Verlag. In 1939 publiceerde hij er Der Vulkan, dat nu voor het eerst in een Nederlandse vertaling verschijnt.

Ontdek

Liefde van een half leven

Eileen Chang

De liefde van een half leven, gesitueerd in het Shanghai van de jaren dertig, is een rijk en ontroerend verhaal over liefde, hoop en de boze krachten die ons – ondanks onze uiterste inspanningen – kunnen overweldigen.

Ontdek

Het gewicht van inkt

Rachel Kadish

De ernstig zieke Helen Watt, een Engelse historica krijgt een aantal Joodse geschriften uit de 17e eeuw in handen en begint aan wat haar laatste project zal worden: het achterhalen van de identiteit van de schrijver, de mysterieuze ‘Aleph’…

Ontdek

De droomlijst

Julien Sandrel

De twaalfjarige Louis ligt in coma en volgens de artsen is de kans op herstel nihil. Wanneer zijn moeder thuis een klein schrift vindt waarin hij zijn dromen heeft opgeschreven besluit ze om die te realiseren zodat hij vredig kan sterven. Maar dan komt ze bij de moeilijkste wens: zijn echte vader vinden.

Ontdek

In de schaduw van meisjes in de bloei

Marcel Proust

De Bezige Bij brengt de 7 delen van Marcel Prousts meesterwerk Op zoek naar de verloren tijd (À la recherche du temps perdu), dat hij schreef tussen 1913 en 1927 en hem tot een van de invloedrijkste auteurs van de twintigste eeuw in een nieuwe editie.

Ontdek

Archipelvan de hond

Philippe Claudel

Een eilandengroep met wijngaarden en olijfbomen, weg van het lawaai van de wereld, tot op een dag een oude vrouw op het vulkanische strand drie lijken aantreft. Wie waren deze mensen? Wat moet er gebeuren met hun overblijfselen? Moet de waarheid onder ogen worden gezien of is het mogelijk dit mysterie te negeren?

Ontdek

Aanraders: Vertaalde literatuur

Let op Er heeft zich een probleem voorgedaan, gelieve later opnieuw te proberen.