Duik in de wereld van videogames met de nieuwe standaard PS5 of Playstation 5 Digital Edition met zijn adembenemende design! In combinatie met de Dual Sense draadloze controller, de Pulse 3D-headset en andere accessoires, heeft Sony een uniek gevoel gecreëerd met geavanceerde functies en een ruime keuze aan videogames zoals Marvel's Spider-man Miles Morales, Assassin's Creed Valhalla, NBA 2K21 of Gran Turismo®!

Epic Games presenteert een demo van de Unreal Engine 5!

Op 13 mei 2020 presenteerde Epic Games een demonstratie van de Unreal Engine 5, de motor van de PlayStation 5! Genaamd "Lumen in the Land of Nanite", deze demonstratie illustreert de eerste beelden die voor ons beschikbaar zijn binnen een paar maanden. Deze beelden tonen een toenadering tot het fotorealisme van computergegenereerde films.
"Lumen" betekent een dynamische lichtoplossing die automatisch reageert op veranderingen in scène en licht in extreem gedetailleerde omgevingen. Wat betreft "Nanite", zou het een "gevirtualiseerde geometrie" technologie betekenen die studio's in staat zouden stellen om grafische bronnen, bestaande uit miljarden polygonen, rechtstreeks in de Unreal Engine te importeren.
Ontwikkelaars zijn al bekend met deze termen en zullen in staat zijn om tijd te besparen in hun creatieve proces. De motor zal compatibel zijn met de PS5, maar niet alleen dat! Xbox Series X, maar ook PS4, Xbox One, Switch, PC en Mac kunnen er gebruik van maken. Je moet ook weten dat studio's die aan een Unreal Engine 4-game werken, hun project kunnen migreren naar Unreal Engine 5 als het beschikbaar komt. Dit is geweldig nieuws!
We leren ook dat Tim Sweeney, de CEO van Epic Games, nauw samenwerkt met Sony op de PS5 SSD. Het lijkt erop dat zijn voorkeur uitgaat naar Sony's nieuwste release! In de tussentijd laten we je deze adembenemende beelden ontdekken.

Toegangsmogelijkheden uitgelicht

Goed nieuws voor de studio's: het downloaden en gebruiken van de Unreal Engine is gratis! En nog beter: developers hoeven geen royalty's meer te betalen totdat ze de eerste miljoen dollar aan bruto-inkomsten uit hun spel, ontwikkeld met de Unreal Engine, hebben bereikt! Een groot voordeel voor minder teams en individuen die er minder warmpjes in zitten.
Daarnaast zullen de developers genieten van gratis toegang tot Epic Online Services, waarin de functies zijn samengebracht die Epic Games op Fortnite heeft geïmplementeerd. Zeven platforms zullen toegankelijk zijn: vriendenlijsten, chatrooms, matchmaking, succesverhalen, online leaderboards en accounts. Studio’s kunnen dezelfde functies gebruiken op hun games, zonder beperkingen tussen de verschillende platformen (PlayStation, Xbox, Switch, PC, Mac, iOS en Android), of ze kunnen beslissen om hun eigen accountsysteem te gebruiken als ze er een hebben.

unreal


De officiële kenmerken van de PS5

- PS4 retrocompatibiliteit: op termijn zullen bijna alle PS4-games compatibel zijn met PS5.

- Een AMD-processor gebaseerd op de derde generatie Ryzen ZEN 2 met 8 3,5 GHz-kernen.

- Een aangepaste 3D-audio-chip voor een betere audio-ervaring

- Radeon Navi aangepaste grafische processor, Ray-Tracing, 10,28 TFLOP's, 36 CU bij 2,23 GHz

- 16 GB GDDR6 256-bit random access geheugen (RAM) met 448 GB/s bandbreedte

- Een ultrasnelle SSD (5,5 GB/s), ontworpen om aan specifieke eisen in het spel te voldoen, de opslagcapaciteit is 825 GB en de verbinding wordt gemaakt in PCIe 4.0, het zal ook mogelijk zijn om deze te vervangen, aangezien deze verwijderbaar is.

- IO-doorvoer van 5,5 GB/s raw en 8 tot 9 GB/s gecomprimeerd

- 8K resolutie en 4K optie

- 4K Blu-ray speler

De PS5 zou 5 keer krachtiger zijn dan de PS4

Volgens Digital Foundry, een site gespecialiseerd in hardware reviews, is de PS5 uitgerust met een GPU (grafische processor) van 9,2 teraflops, 5 keer meer dan de PS4 en zijn 1,84 teraflops! Het grafische proces van de PS5 zou drie bedrijfsmodi hebben: de Gen0-modus voor dezelfde grafische prestaties als de PS4, de Gen1-modus voor die van de PS4 Pro en de Gen2-modus voor die van de PS5. Dit houdt in dat de PS5 zal proberen te voldoen aan retrocompatibiliteitseisen en tegelijkertijd zijn eigen volgende generatie games zal ontwikkelen.
De site informeert ook dat de PS5 zal worden uitgerust met 36 Navi-processoren die 2000 MHz ontwikkelen, terwijl de PS4 Pro "slechts" 911 MHz weergeeft.
We wachten op de bevestiging van Sony, die niet lang op zich zal laten wachten na de laatste mededelingen van Microsoft over zijn toekomstige Xbox Series X...
ps5


Het officiële nieuws over de PS5strong>

De controller

Om te beginnen zullen de PS5-controllers, waarvan het ontwerp zojuist is onthuld, nauwkeurigere trillingen hebben in vergelijking met die van de Dualshock 4. Het lijkt erop dat we deze keer het verschil zullen voelen tussen een lichte schok en een auto-ongeluk. Deze technologie is niet de enige nieuwe functie, aangezien de L2- en R2-triggers ook de gevoeligheid zullen veranderen afhankelijk van het gebruik van het spel. Je zal niet dezelfde weerstand voelen tussen boogschieten en geweerschieten. Zal enorm op prijs gesteld worden!
Lopen in het zand en zwemmen in een videogame geven beide verschillende sensaties aan de controller. Om af te ronden over deze DualSense, willen we nog meegeven dat de luidspreker van betere kwaliteit zal zijn.
ps5 manettemanette PS5


De videospelletjes

De games zullen 100GB optische schijven zijn die in een 4K Blu-ray drive zullen draaien. PS4-games zullen ook compatibel zijn, wat de verdienste heeft dat het erg handig is om onze oude spelletjes af te maken! Een andere nieuwigheid is dat de installatie van games op de console heel anders zal zijn. De architect van de PS5, Mark Cerny, zegt dat we, in tegenstelling tot wat er op PS4 wordt gedaan, niet een hele game als een groot blok data hoeven te installeren. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om de multiplayer-modus van een titel te installeren zonder de rest, wat het leven makkelijker zal maken voor gamers die zich uitsluitend richten op het online spelen!

Spider-Man Miles Morales

Sony's eerste aankondiging deze donderdag, 11 juni 2020: Insomniac Games brengt het vervolg op Marvel's Spider-Man uit in 2018 en kondigt Spider-Man Miles Morales aan! We spelen niet langer Peter Parker maar Miles Morales, de held van Spiderman: New Generation. De game (of spin-off, aangezien deze niet genummerd is) zou door PS5 vanaf eind 2020 worden verwelkomd.

Ratchet & Clank Rift Apart

Tweede grote aankondiging na Insomniac met Spider-Man: een nieuw Ratchet & Clank spel genaamd Rift Apart! De game is prachtig en toont de kracht van de nieuwe SSD-architectuur van de PS5. Er zijn nieuwe wapens onthuld, evenals een nieuw personage... Ratchet & Clank Rift Apart zou deel moeten uitmaken van de nieuwe games wanneer de console wordt gelanceerd.

Gran Turismo 7

Ons vermoeden werd bevestigd: Gran Turismo® 7 komt uit op PS5! Helaas geen info over de releasedatum, maar de trailer heeft een gameplay-sequentie die je doet rillen van opwinding. Het bevat het fictieve Trial Mountain-circuit, de onlinemodus Sport en ook de PP, Performance Points die al bekend zijn van Gran Turismo® 6. Verschillende mogelijke bestemmingen: de rijschool, de tuning shop en meer!


Project Athia

Square Enix, en meer bepaald de Luminous Productions studio (gemaakt door Hajime Tabata, eindregisseur van Final Fantasy XV), heeft zijn eerste spelproject aangekondigd. Het is Project Athia (voorlopige titel), een derdepersoons actie-avonturenspel. Het gaat over een vrouw in een fantasierijke wereld. Het is prachtig, het is mysterieus, en we kunnen niet wachten om meer te weten!

Hitman III

Onze favoriete hitman keert terug in HITMAN 3, al gepland voor januari 2021! Een vervolg op Hitman 2 (waarvan het mogelijk zal zijn om de back-up te herstellen), neemt het spel Agent 47 mee naar de vier hoeken van de wereld om zijn nieuwe missies te voltooien. Hitman III zal het einde zijn van wat IO de "World of Assassination trilogie" noemt.

Godfall

Het was reeds aangekondigd, maar nu is het realiteit! Deze looter-slasher doet ons een beetje denken aan de spelletjes Destiny of The Division, met middeleeuwse gevechten met messen. Je zal een Valoriaanse ridder belichamen, een goddelijke strijder die in staat is een legendarisch harnas aan te trekken dat onstuitbare oorlogsmachines maakt. Je zal dan de verschillende rijken van de wereld van Aperion moeten doorkruisen om de gekke god Macros te bereiken die aan de top staat te wachten. Godfall wordt eind 2020 verwacht.

Demon’s Souls Remake

Een hardnekkig gerucht werd uiteindelijk bevestigd in de nacht van 11 juni 2020: Bluepoint en Japan Studio werken aan de remake van Demon's Souls voor PlayStation 5! Geen lanceringsdatum op dit moment, maar beelden laten zien dat de reconstructie trouw blijft aan de eisen van het spel, met een "Fractured" modus waarvan we niet kunnen wachten om te ontdekken.


Resident Evil Village

Het is officieel, Resident Evil 8 komt eraan onder de naam Resident Evil Village. Deze episode volgt de gebeurtenissen van Resident Evil 7 een paar jaar later en plaatst je in de schoenen van de arme Ethan Winters. Geen Baker toestanden meer, maar geruïneerde gebouwen en besneeuwde bossen, vol met monsters en gestoorde personages... Genoeg om ons te laten trillen van angst.

Horizon Forbidden West

Het langverwachte vervolg op Horizon Zero Dawn komt uit op PS5! Met de titel Horizon Forbidden West kunnen we de controle over Aloy terugkrijgen als hij naar de wildernis in het westen van Amerika gaat. Je zal te maken krijgen met nieuwe bedreigingen van een oude beschaving, zoals robotachtige insecten en een mysterieus rood gras. Geen releasedatum voor dit spel op dit moment, maar we kunnen niet wachten om onze dappere krijger terug te zien!

En nog veel meer spelletjes...

Er zijn nog vele andere titels aangekondigd die onze aandacht evenzeer verdienen!

- STRAY plaatst ons in de schoenen van een kat in een futuristisch Tokyo. Release in 2021.

- Returnal neemt ons mee door de beproeving van een vrouw die haar dood steeds opnieuw "herbeleeft.

- Sackboy : a Big Adventure is een mooi 3D-platform spel./p>

- Destruction AllStars neemt ons mee naar gevaarlijke autoarena's

- Kena : Bridge of Spirits is een erg leuk geanimeerd avonturenspel in een fantasiewereld

- Goodbye Volcano High neemt ons mee naar een vreemd universum van fantastische wezens.

- OddWorld : Soulstorm, de remake van Abe's Exodus, met zwarte humor zoals altijd

- Ghostwire Tokyo is een mystiek-bloedende FPS met magie. Release in 2021.

- Jett : The Far Shore, een sci-fi titel die ons terug brengt in de tijd...

- Solar Ash: een heel leuk avonturenspel. Release in 2021.

- Astro's Playroom: de terugkeer van Astro Bot in een platformspel

- Little Devil Inside: een actie-avonturenspel vol humor

- NBA 2K21: de terugkeer van het basketbalspel met Zion Williamson als gast. Release eind 2020.

- Bugsnax: een spel waarin wezens evolueren volgens wat ze eten. Release eind 2020.

- Deathloop: de FPS waar je vastzit in een tijdlus met een andere moordenaar.

- Pragmata: een futuristische dystopie op de maan... Release in 2022.

Van AAA-producties tot onafhankelijke spellen, er is voor elk wat wils! En de aankondigingen zullen waarschijnlijk blijven komen totdat de console wordt vrijgegeven. Wij kunnen alvast niet wachten!